Bij Bikkel Bikes maken we gebruik van de nieuwste technieken en materialen van het hoogste niveau. Hierdoor staat uw Ibee altijd garant voor veel fietsplezier.

Elektrische ondersteuning

De Ibee is in de basis een gewone fiets die elektrisch ondersteund wordt. De fiets is nauwelijks herkenbaar als een elektrische fiets en kan ook prima gebruikt worden met de ondersteuning uit. Dit komt mede door de lichte krachtige motor; de motor geeft geen extra weerstand tijdens het fietsen zonder ondersteuning. De Bikkel Ibee is standaard voorzien van een eenvoudig en intelligent elektrisch systeem, zodat bij een storing het probleem makkelijk te vinden en op te lossen is.

Het ibee systeem is opgebouwd uit 5 hoofdcomponenten: Het display, de motor, de controller, de accu en de passensor.

Klik op 1 van de onderwerpen voor meer informatie.

Display

Via de display kunt u de instellingen van de fiets regelen. Zo kunt u ook de mate van ondersteuning via de display instellen; u heeft de keuze uit diverse standen. Hiermee kunt u uw fietstempo makkelijk aanpassen aan uw medefietsers. Geen enkele fietstocht staat u nog in de weg en u kunt altijd ontspannen fietsen.

In de 2016 collectie maken we gebruik van drie soorten displays:

Luxe LCD display

Met accu en range indicatie, totaalafstand, tijd en temperatuur. 15 ondersteuningsstanden en aan/uit functie

Easy LCD display

Met accu indicatie, totaalafstand en tijd. 15 ondersteuningsstanden en aan/uit functie

Center display

Met accu indicatie,   totaalafstand, rittijd, bediening van de koplamp almede 6 km parkeer- of loophulp. 5 ondersteuningsstanden en aan/uit functie

Motor

Op het moment dat u besluit een Bikkel ibee aan te schaffen, heeft u een aantal keuzes, de belangrijkste hierbij is of u kiest voor een fiets die middels het voorwiel, de trapas of door het achterwiel wordt aangedreven.
Onderstaand vindt u informatie over de diverse onderdelen en aandrijfmethodes.

Keuzehulp motor

Geen berg is te hoog voor onze motoren. Al onze motoren zijn getest in een heuvelachtig landschap en brengen u met gemak naar boven. Hieronder vindt u de informatie en de voordelen per motor.

Voormotor:
* Soepele en stille ondersteuning;
* Goede gewichtsverdeling; voor het gewicht van de motor en achter het gewicht van de accu
* Fietst ook zonder ondersteuning als een normale fiets;
* Met weinig kracht kunt u het maximale uit de fiets halen;
* Fiets ziet er uit als een normale fiets

Middenmotor:
* Ultra krachtige stille motor 80Nm;
* Gunstig toerental;
* Motor zit op een makkelijke en mooie plek;
* Geen aandrijving van het wiel, maar van de pedalen, waardoor een natuurlijk fietsgevoel vanuit de trapbeweging ontstaat.

Achterwiel motor:
* Het gevoel van een zetje in de rug;
* Een stille en natuurlijke aandrijving;

* Meer versnellingopties;
* Stuurt strakker.

Accu

Bikkel Bikes maakt gebruik van hoge capaciteitsaccu’s van 365 Wh (actieradius 40 t/m 150 km) en 520 Wh (actieradius 40 t/m 220 km) zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw Bikkel ibee. De actieradius is sterk afhankelijk van de kracht die u zelf levert tijdens het fietsen, de rij -omstandigheden ( weer, temperatuur, terrein, veel stoppen en/of optrekken etc. ), het gewicht van de berijder en de toestand van de fiets ( bandenspanning etc. ). Dit is ook de reden dat wij een zeer brede range van actieradius aangeven. De accu bestaat uit Li-ion cellen. Verder is de accu voorzien van elektronica die de accu veilig maken en de cellen o.a. beschermen tegen overladen, te diep ontladen, overbelasting en nog veel meer. Zo zorgen we er voor dat de accu veilig functioneert alsmede dat hij een goede levensduur heeft.

Accu’s 24 of 36V:

We krijgen soms de vraag waarom we geen 36v systeem hebben. Onderstaand zullen we de verschillen duidelijk maken en aangeven waarom een 36V systeem niet beter of slechter is.

In een accu worden cellen gebruikt ( Li-Ion ), 1 cel is 3.6V en afhankelijk van de cel bijvoorbeeld 2.9 Ah. De manier van schakelen van deze cellen bepaalt de uiteindelijke accu.

Bij een 24V systeem schakelt men 7 cellen in serie waarmee men tot 25,2 volt komt ( nominale spanning; in de regel aangeduid met 24V systeem ) . Zou men een accu met 7 van deze cellen bouwen heeft men dus een accu met een capaciteit van 2.9 Ah. Door elke keer een blok van 7 cellen parallel erbij te zetten krijgt men een accu van 4,80 , 7,70 en in ons geval 5x 2,9 = 14,5 Ah uur.

Bij een 36V systeem doet men hetzelfde echter met blokken van 10 cellen, bijvoorbeeld 30 cellen is 10×3.6 is 36V x 3 = 8.7 Ah . Hoeveel capaciteit de accu nu uiteindelijk levert (en dus actieradius) is enkel en alleen te vergelijken door het aantal Wh te berekenen. In het voorbeeld van de 24V accu met 35 cellen is dat dus 25.2V x 14.5Ah = 365Wh. In het voorbeeld van de 36V accu is dat 36V x 8.7Ah = 313 Wh.

Sinds 1-1-2012 is het volgens UN richtlijnen verplicht de capaciteit van een accu in Wh aan te geven worden onafhankelijk van 24 of 36V.

Het vermogen van een fiets wordt aangegeven in Watt en is onafhankelijk van 24 of 36 Volt, het maximum vermogen is wettelijk vastgelegd. Een 36 Volt fiets is dus niet per definitie sterker dan een 24V systeem en biedt geen verdere voordelen. Wel is het zo dat als het vermogen meer dan 250W mag worden in de toekomst er vaker voor een 36V of zelfs 48V systeem gekozen moet worden.

Wij hebben gekozen voor een 24V systeem, omdat bij de accu blokken van telkens 7 cellen gemaakt moeten worden en dit dus meer vrijheid biedt in het vormgeven van de accu.

De Bikkel ibee’s kenmerken zich door hun lage gewicht. De lichtste ibee heeft een gewicht van slechts 21 Kg inclusief accu.

Gewicht

De Bikkel ibee’s kenmerken zich door hun lage gewicht. De lichtste ibee heeft een gewicht van slechts 21 Kg inclusief accu.

Geïnteresseerd?

Wilt u een Bikkel ibee testen? Wend u zich dan tot een van onze kwaliteitsdealers, zodat u het genot van fietsen op een Bikkel ibee zelf kunt ervaren. Bovendien beschikken zij over de know how om u optimaal van dienst te zijn.