Home / ANWB E-biketest

ANWB E-biketest

Bikkel Tuba verrassing van ANWB E-biketest

De ANWB e-biketest is de meest uitgebreide e-biketest van Nederland. Niet eerder werden de e-bikes zo streng getest als dit jaar. De Bikkel Tuba Disk Gates van Bikkel Bikes is een van de verrassingen van de test met zijn krachtiger Dapu-motor.

Verrassende Bikkel
“De Dapu-motor met een koppel van 85 nM bleek vooral op vlakke stukken zeer krachtig. Soms bijna té krachtig. En ook op de meeste hellingen heeft de motor voldoende kracht. Verder maken de hydraulische schijfremmen, het fraaie kleurendisplay, de uitstekende stabiliteit, complete afwerking en fijne rij-eigenschappen de Bikkel tot een prima allround e-bike”, volgens ANWB e-biketest 2022.

Laboratorium- en praktijktest
Alle e-bikes zijn op honderden punten gecontroleerd, gecheckt en beoordeeld in een Vlaams fietslaboratorium, waar ook de remtesten, een stijfheidstest van het frame en tests op een geavanceerde rolband plaatsvonden. De praktijktest vond plaats in het Zuid-Limburgse Kerkrade, op een uitdagend en gevarieerd parcours met onder meer een loeisteile helling (hellingspercentage tot 16%!).

Mooi resultaat
“Onze Bikkel Tuba kwam met een 4**** score uit de test en een 8 als cijfer. We zijn heel blij met dit resultaat. Wij werken al  ruim 10 jaar samen met Dapu, omdat deze krachtige motor zich dubbel en dwars heeft bewezen. Dus voor ons was de positieve kritiek op onze motor geen verrassing. En in samenwerking met Dapu blijven wij de motor door ontwikkelen voor nóg mooiere rij resultaten”, aldus Henk Ruijten, directeur Bikkel Bikes Group B.V.